ETAPE DE PROIECTARE

“Datoria arhitectului este de a crea spații în care oamenii se simt bine.”

1. Analiza contextului
Vom purta un dialog cu dumneavoastră în legătură cu cerințele proiectului (câte camere, destinația spațiilor, etc.), suprapunând dorințele și  bugetul. Ne vom deplasa la locație și vom analiza climatul, topografia și cadrul legal ale acesteia.

2. Studiu de concept
Vom elabora o serie de schițe, cunoscute ca și proiectarea schematică, care ilustrează poziționarea generala a încăperilor și a întregii suprafețe vizate. Vom construi modele 3D pentru a putea vizualiza investiția înainte să fie construită. Deseori, vă vom pune la dispoziție mai multe opțiuni de design. Etapa următoare va avea loc în urma aprobării susmenționatelor schițe.

3. Dezvoltarea designului / proiect prelimiar
Consultându-ne cu dumneavoastră, vom crea ilustrații detaliate pentru a contura alte aspecte ale proiectării propuse. Planurile fiecărui nivel vor reda toate camerele cu dimensiunile si formele lor exacte. Concomitent, vă vom informa cu privire la materialele și finisajele utilizate. Alte vizualizări pot include modele 3D ale proiectului.

4. Documentele de construcție
În urma aprobării proiectului de către client, vom elabora reprezentări desenate, scrise și specificații detaliate, care vor fi folosite pentru  obținerea autorizației de construire. Documentele menționate vor face parte din contractul de construcție.

5. Angajarea contractorului sau proiectul tehnic
Proiectul pentru ofertare este, în fapt, documentaţia tehnică ce se va folosi la realizarea lucrărilor, în urma contractării firmei de construcţii. Dumneavoastră veți alege contractorul. Noi vom face recomandări în baza cunoștințelor noastre privind contractorii din zona proiectului,  vom revizui propunerea sa, vă vom sfătui în legătură cu aceasta și vă vom asista în elaborarea contractului intre proprietar și contractor.

6. Asistența tehnică și detalii de execuție
În timp ce contractorul va construi fizic clădirea, noi vă vom asista în a vă asigura că construcția respectă planurile și specificațiile. Vom face  vizite la șantier pentru a observa procesul de construcție, revizui și aproba cererile de plată ale contractorului și vă vom informa de ritmul și
condițile în care proiectul progresează. Contractorul este exclusiv responsabil pentru metodologia de construcție, tehicile, orarele și procedurile aplicate.

Doriți să lucrăm împreună?

©2021 STRUMBERGER ARCHITEKTEN

q

CONTACT

Business Hours: Mo-Fr 9:00-17:00
Email: thomas@strumberger.ro
Tel: +40 752 271707

zece-principii-1
consultanta-2
cost
str-1