Thomas Strumberger

s-a născut într-o familie de artiști în 1979 la Timișoara. Copilăria și adolescența si-a petrecut-o în atelierele Teatrului Național Timișoara și în sălile Muzeului Tehnic din Viena. 
A absolvit Facultatea de Arhitectură din Timișoara în 2005 fiind preocupat de tema locuirii. După absolvire a lucrat la biroul cunoscutului arhitect Markus Ostertag din Austria și pe șantier timp de trei ani alături de cei mai buni maeștri ai firmei Bennert Gruppe din Germania. 

 

În prezent trăiește și lucrează în Viena Timișoara este membru al Ordinului Arhitecţilor din România și al Deutschsprachiger Wirtschaftsclub Banat.

 

oar
tom

Despre aproape toate lucrurile care imi plac: Veneția, David Bowie, avocado, Porsche, Apple, cheesecake, Cafe Hawelka, Alan Watts, Seinfeld, Casio G-Shock, Tassilo Grüner Weltliner, Moto Guzzi V7, Twin Peaks, Hermann Hesse, Pizza quatro formaggi, Fargo, Gravel Bikes, Nutella.

Ce m-a preocupat în ultima vreme: We are here to laugh at the odds and live our lives so well that death will tremble to take us.

Ce citesc acum: History of Philosophy, Nigel Warburton
Ce ascult acum: Dave Gahan & The Soulsavers
Ce film am văzut și mi-a plăcut: The Kominsky Method

Ultimul update: noiembrie 2021, TM

"Starea de spirit ne este influențată de spațiul în care locuim. Datoria arhitectului este de a crea spații în care să ne simțim bine"

Nu mă credeți pe cuvânt dar iată ce spun clienții

"Cu mai mulți ani în urmă o persoană ce ajungea să îmi devină mentor, îmi spunea că persoanele cele mai valoroase sunt cele care sintetizează și suprapun mai multe arii de expertiză. Asta am regăsit la Thomas pe parcursul colaborării: "un blend fin" între inovație, idei indrăznețe, poezie, organizare, proces german. Toate vectorizate de abilitatea arhitectului de a înțelege și a anticipa aspirațile clientului.
 
Colaborarea cu Thomas ne-a oferit un loc în rândul 1 la un concert de arhitectură."

— TOMA VASILE

"Colaborarea cu Thomas Strumberger în direcția proiectelor de arhitectură a fost fructuoasă și profesionalistă. Schițele și planurile precum și calculațiile au fost realizate cu multă acuratețe și termenele au fost respectate întocmai. Relația interumană a fost deosebit de calmă și binevoitoare."

— ADRIAN ARON, ANDREAS ANTIK

"Oricine a construit o casă va spune același lucru: un arhitect cu adevărat priceput este un lucru rar. Iar un arhitect priceput, cu care să rezonezi și la nivel personal, care să iți devină prieten și care să îți înțeleaga nevoile, dorințele și visele ⏤ așa ceva este extrem de rar. Thomas Strumberger este un astfel de arhitect."

— BOGDAN MARINCU, OPTIMIZE MY LIFE

"O experiență extraordinară, ceva care îți schimbă calitatea vieții... și modul de a percepe noțiunea de "acasă".

— LOREDANA AVRAM

"În urmă cu 10 ani l-am cunoscut pe Thomas. Mă hotărâsem să-mi fac o casă, aveam în buzunar o schiță "handmade" care conținea tot ce gândisem eu despre o locuință de-a lungul anilor. Am arătat-o cu teamă arhitectului ales de mine, nu mai țin minte cum am ajuns la el, dar îmi pare bine că a fost așa.
 
Dacă ar fi să caracterizez relația cu Thomas ar fi foarte simplu. De ce ? Pentru că mi-a sugerat cuvintele chiar el. "La cafea cu un arhitect". Cine sunt eu ? Bineînțeles că în nici un caz arhitectul. Eu sunt cel care am dat schița și am spus: cam asta aș vrea. Peste două zile m-am întâlnit cu Thomas la o cafea. Timp de 5 minute mi-a spus ce este greșit în schița mea, ce nu este bine plasat, ce nu am plasat de loc, ce am nevoie de fapt, ce e prea mare, ce e prea mic, ce e în minus sau ce e în plus și a început să schițeze. Nu era ironic, nu era mercantil, era sincer și vorbea cu mine simplu și la obiect.
 
Stiți ce era pe schița lui, schița pe care o mai am și azi? Era casa în care locuiesc de 9 ani, casa în care mă simt "acasă", casa în care citesc odată pe lună Newsleterul "La cafea cu un arhitect."

— LUPIȚA IOAN

"Expertiza arhitectului Thomas Strumberger ne-a fost de mare folos în sensul în care ne-a intuit cu exactitate preferintele vis-a-vis de felul în care am vrut să recreăm interiorul casei noastre. Ni s-au sugerat lucruri inedite, pe care acum retrospectiv, suntem bucuroși că le-am acceptat! Thomas, este un profesionist desăvîrșit, care combină pasiunea pentru ceea ce face cu empatia față de cei cu care interactioneză. Deschiderea, abilitățile reale de comunicare, pregătirea solidă și atentia lui pentru detaliu sunt doar câteva cuvinte. A fost o plăcere colaborarea cu el. Îi recomand cu căldură și încredere."

— CARMEN BĂRBOS

"M-am bucurat de serviciile arhitectului Thomas Strumberger, fiind profund impresionat de noile și provocatoarele viziuni desprinse din această disciplină. Se vede că studiile și practica desfășurată în afara țării și-au pus amprenta în mod pozitiv și creativ asupra modulului său de a aborda arhitectura.
 
A fost o ocazie să-l descopăr ca un bun partener de lucru, atent la detalii și înndrăzneț în a-ți face propunereri constructive pe situațiile cerute, care au fost realizate cu multă seriozitate și profesioanalitate."

— CRISTIAN JURJI, WEST CITY RADIO

"O abordare profund dedicată în depășirea standardelor de design și un entuziasm constant pentru perfecționarea continuă a metodologiei proprii, ambele încadrate mai mult decât generos în termenele limită ale proiectelor."

— ALIN RUDOLF

"Relația mea cu profesia de arhitect a fost duală mai tot timpul. În adolescență am citit despre un arhitect cu suflet mare iar ideea asta mi-a rămas în minte pentru multă vreme. M-am tot chinuit mai apoi să găsesc unul. Lucrul ăsta s-a întâmplat mult mai târziu, atunci când l-am întâlnit pe Thomas Strumberger.

Nu e deloc complicat să observi caracteristica asta din primele minute și de la primele schițe, un arhitect excelent cu un suflet mare."

— FLORIN DUMITRESCU, DUMITRESCU&ASOCIAȚII

Ultimele Instagram-uri

instagram-image
instagram-image
instagram-image
instagram-image
instagram-image
instagram-image
instagram-image
instagram-image
instagram-image
instagram-image
instagram-image
instagram-image

Aveți intrebări? Trimiteți un mesaj rapid și voi fi bucuros să răspund.

©2021 STRUMBERGER ARCHITEKTEN

q

CONTACT

Business Hours: Mo-Fr 9:00-17:00
Email: thomas@strumberger.ro
Tel: +40 752 271707

bunvenit
sub-1
zece-principii-1-3
TM-1