Aveți nevoie de o schimbare de scenariu? Încercați să realizați noi grupuri de plante

Uneori să culegi fructe direct din pom poate fi cea mai dulce recompensă iar rearanjarea plantelor din casă pot reprezenta fructele la îndemână. În loc să așezi plantele prin toată casa, grupează-le la un loc. Efectul unui colț verde poate fi la fel de dramatic ca o piesă de mobilier sau un articol decorativ și nu vă costă mai nimic. Și dacă nu ești un colecționar avid de specimene imense, aranjarea plantelor poate fi realizată fără a avea nevoie de ajutor.

Dar înainte de a vă muta colecția de clorofilă pe unde apucați, amintiți-vă: Plantele, ca și liceeni, vor să stea în grup. Cantitatea de lumină și căldură pe care o primesc de-a lungul zilei va afecta în schimb cantitatea de umezeală pe care o necesită și rețin între udări. Plantele mai rezistente pot suporta mutări mai frecvente și condiții variabile în timp ce ar fi cel mai bine să lăsați speciile mai sensibile în pace. noi folosim abțibilduri cu cod de culoare pentru a marca plantele care au nevoie de condiții similare – lumină scăzută, medie sau puternică (dacă nu aveți aceste cunoștințe, încercați aplicația PlantSnap) și pentru a le grupa în consecință.

Atunci când știm dacă unei plante îi place, în habitatul ei natural, să crească spre cer sau dacă preferă să îmbrățișeze pământul, îi face un bine nu doar pe partea de sănătate dar prin aceste aspecte putem hotărî unde va fi plasată fiecare plantă în grupul său. Odată ce aveți stabilite aceste detalii, puteți să vă ocupați de minunatul proces al aranjării în funcție de formă, culoare și mărime. Vă amintiți fotografiile de la școală? Stabiliți un strat pe înălțime, amplasând plantele mai mari în spate sau agățându-le deasupra, cu specimenele mai mici în față. Cârlige de tavan, mese și standuri laterale ajută dar încercați să scoateți ce e mai bun cu ceea ce aveți deja, pentru a-i da spațiului un aspect nou și proaspăt.