1. Evită să cumperi mobilă asortată în seturi complete; combină diferite texturi și materiale pentru un aspect mai interesant și rafinat.

2. Organizează camera de zi în jurul unei zone de socializare, nu în jurul televizorului, pentru a promova interacțiunea și confortul în familie.

3. Integrarea unei singure plante mari poate aduce o notă de prospețime și eleganță în cameră, înlocuind astfel multiple plante mici care pot crea o senzație de aglomerare.

4. Asigură-te că dimensiunea covorului este potrivită: canapeaua ar trebui să aibă picioarele din față pe covor, iar mobilierul mai mic să fie complet pe covor sau în afara lui, pentru a echilibra spațiul vizual.

5. Adaugă perne de diferite dimensiuni, materiale și culori pentru a îmbogăți designul livingului și pentru a aduce un plus de confort.

6. Instalează prize joase pe ambele părți ale canapelei pentru a facilita accesul la lămpi de lectură și alte dispozitive, fără a afecta aspectul estetic al camerei.

7. Planifică amplasarea routerului, modemului și a altor dispozitive tehnologice în avans; ascunde cablurile în tavane false sau în pereți pentru a menține ordinea și curățenia în living.

8. Optează pentru mobilier de dimensiuni standard în loc de piese prea mici, chiar dacă spațiul este limitat; o canapea de dimensiuni adecvate poate fi preferabilă unei măsuțe de cafea pentru a maximiza confortul și utilitatea spațiului disponibil.