O mașină nu este doar un lucru sau un obiect. Este ceva in schimb ce ne poate duce unde dorim. La fel și o casă nu este doar o construcție sau niște ziduri cu acoperiș, ci reprezintă un loc care ne protejează în vremuri grele. Cu toate acestea, o percepem mai detaliat abia atunci când întâmpinăm probleme.

Pe timp de criză personală sau in momente dificile, apelăm la o persoană mai calificată. Funcționalitatea casei "se repară" de obicei la un studiou de design interior sau la biroul unui arhitect.

Este momentul să ne reamenajăm casa? Este arhitectul onest și credibil? Suntem prea pretențioși?

Răspunsul ar putea fi sintetizat in felul următor.

Odată cu trecerea timpului, pretențiile și așteptările noastre se schimbă. Este perfect normal să ne dorim o casă nouă cu care să ne putem identifica pe deplin. Soluția poate fi fie o casă nouă, fie de multe ori o reamenajare bine gândită.

În cele din urmă, casa reprezintă spațiul nostru privat, refugiul în care trebuie să ne simțim bine și să ne încărcăm bateriile atunci când suntem epuizați.

Abia când cedează ceva, când nu ne mai simțim bine, sesizăm problema. Abia atunci suntem pregătiți să apreciem și să valorificăm confortul și siguranța.

PS. Singurii oameni normali sunt cei pe care nu îi cunoşti foarte bine.